Yoga Body & Mind

Wat is yoga?

Mensen die niet weten wat yoga is hebben het vaak over ‘zweven’ en ‘op je kop staan’ of ze denken dat yoga een religie is. Geen van beide is waar. Yoga helpt je juist te aarden en creëert bewustzijn van lichaam en geest.

“Yoga teaches us to cure what need not be endured and endure what cannot be cured.”– BK Lyengar.

Yoga oefeningen

Yoga oefeningen helpen je ontspannen, ontstressen en onthaasten. Tijdens een yoga houding keert de aandacht naar binnen en staat bewuste waarneming van het lichaam centraal. Gedachten worden dan minder belangrijk.

Een essentieel onderdeel van yoga is ademhaling en meditatie. Door de ademstroom te gebruiken tijdens het uitvoeren van de yoga oefeningen creëer je ruimte om spanningen te verminderen en los te laten.

Voor wie is yoga?

Yoga is geschikt voor mannen en vrouwen, jong en oud, groot en klein, dik en dun, lenig of niet lenig, het maakt niet uit. Het belangrijkst is om een yoga houding en oefening met aandacht en de juiste intenties uit te voeren.

Respecteer daarbij de grenzen en beperkingen van het eigen lijf. Het maakt niet uit hoe ver je voorover kunt buigen, met de juiste beweegredenen doen de oefeningen hun werk.

Waarom yoga?

Yoga helpt in de zoektocht naar balans en vrede door acceptatie. Praktisch gezien is yoga geschikt:

  • Bij de behoefte aan ontspanning;
  • Bij een onevenwichtig leven: te veel stress en te weinig tijd voor rust en genieten.
  • Bij (onverklaarbare) lichamelijke klachten als hoofdpijn, rugpijn, maagklachten, spanningen, depressie enzovoort.

Kosten en inschrijven yoga en pilateslessen of meld je aan voor een proefles

Lessen vanaf €9,50 per sessie. Inschrijven kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145, mail naar: info@kerngezondfitness.nl. Of volg een proefles, schrijf je hiervoor in via ons intakeformulier ».