Vinyasa Yoga

Wat is vinyasa yoga?

Mensen die niet weten wat yoga is hebben het vaak over ‘zweven’ en ‘op je kop staan’ of ze denken dat yoga een religie is. Geen van beide is waar. Yoga helpt je juist te aarden en creëert bewustzijn van lichaam en geest.

Vinasayas yoga oefeningen

Vinyasa yoga is een dynamische yogavorm gericht op het maken van een verbinding tussen adem en beweging. Door het uitvoeren van een serie houdingen ben je kom je in een rustige of intensieve flow.

Je ontwikkelt flexibiliteit en spierkracht en voelt je energieker en lekkerder in je vel. Tegelijkertijd maakt het je bewust van je lichaam en geeft het je ontspanning in je geest. Dit neem je mee als je de mat afstapt.

Voor wie is vinyasa yoga?

Yoga is geschikt voor mannen en vrouwen, jong en oud, groot en klein, dik en dun, lenig of niet lenig, het maakt niet uit. Het belangrijkst is om een yoga houding en oefening met aandacht en de juiste intenties uit te voeren.

Respecteer daarbij de grenzen en beperkingen van het eigen lijf. Het maakt niet uit hoe ver je voorover kunt buigen, met de juiste beweegredenen doen de oefeningen hun werk.

Vinyasa yoga trainer Marieke

Ik ben Marieke en heb samen met Tonja de Pilates opleiding gevolgd in 2008 (?). Mijn opleiding tot fitness en groeplesinstructeur heb ik in 1995 afgerond in Amsterdam en heb daarna met veel passie in Amsterdam en omstreken allerlei verschillende groepslessen gegeven.

Van Tae Bo en streetdance tot Bodyshape en van steps tot spinning. Pilates zie ik als een geweldige training voor het hele lichaam en met veel enthousiasme breng ik dit aan je over. In Zuid Afrika, waar ik de afgelopen 10 jaar heb gewoond kwam ik bovendien in aanraking met vinyasa yoga. Een heerlijk vorm van yoga die me helpt om meer rust en balans in mijn leven te krijgen.

Waarom vinyasa yoga?

Vinyasa yoga helpt in de zoektocht naar balans en vrede door acceptatie. Praktisch gezien is yoga geschikt:

  • Bij de behoefte aan ontspanning;
  • Bij een onevenwichtig leven: te veel stress en te weinig tijd voor rust en genieten.
  • Bij (onverklaarbare) lichamelijke klachten als hoofdpijn, rugpijn, maagklachten, spanningen, depressie enzovoort.

Kosten en inschrijven yoga en pilateslessen of meld je aan voor een proefles

Lessen vanaf €9,50 per sessie. Inschrijven kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145, mail naar: info@kerngezondfitness.nl. Of volg een proefles, schrijf je hiervoor in via ons intakeformulier ».