Pila Yoga

Wat is pila yoga?

Pila-Yoga is een combinatieles van Pilates en Yoga. Het eerste gedeelte worden Pilates oefeningen aangeleerd waarbij je bewust beweegt vanuit de kracht van je core (buik). Met concentratie, controle, coördinatie en een juiste ademhaling leer je in een flow de bewegingen aan. Het tweede gedeelte wordt aandacht geschonken aan ontspanning. Dus een les met zowel een geestelijk als lichamelijk aspect en aan het einde van de les een heerlijke ontspanning.

Pila yoga oefeningen

Behalve de oppervlakkige spieren worden bij pilates voornamelijk de dieper liggende spieren rondom de wervelkolom en in je bekken getraind. Je werkt vanuit je centrum, ook wel “powerhouse”. Er zijn buikspieroefeningen, rugoefeningen, oefeningen nek en schouders, oefeningen voor de onderrug, bovenrug, oefeningen voor de benen en billen

Yoga oefeningen helpen je ontspannen, ontstressen en onthaasten. Tijdens een yoga houding keert de aandacht naar binnen en staat bewuste waarneming van het lichaam centraal. Gedachten worden dan minder belangrijk. Doordat er in de yoga les verschillende ademhalingstechnieken zitten, krijgen de spieren meer zuurstof en het lichaam meer energie.

Voor wie is pila yoga?

Pila-Yoga is voor iedereen. Voor mensen die geen tijd hebben om twee x per week te komen, voor mensen waarvoor een hele Pilatesles te zwaar is of gewoon omdat het een lekkere combinatie is.

Waarom pila yoga?

Dankzij de combinatie van yoga & pilates:

  • Zal het lichaam meer in ontspanning komen
  • Het helpt bij stress, vermoeidheid en lichamelijke klachten ( hoofdpijn, rugpijn, maagklachten etc.)
  • Verbetert de lichaamshouding
  • Ontwikkeling van een goede ademhaling
  • Zorgt voor een goede stabiliteit en flexibiliteit van het lichaam
  • Versterkt het zelfbewustzijn

Kosten en inschrijven yoga en pilateslessen of meld je aan voor een proefles

Lessen vanaf €9,50 per sessie. Inschrijven kan door te bellen naar KernGezond op nummer 0320 220 145, mail naar: info@kerngezondfitness.nl. Of volg een proefles, schrijf je hiervoor in via ons intakeformulier ».