Personal Training

Wat is personal training?

Personal training komt neer op persoonlijke trainingsbegeleiding. Het woord zegt het eigenlijk al. Ik zie personal training als meer dan een personal trainer die tijdens een work-out vertelt dat je nog zeker 5 push-ups kunt doen terwijl je denkt dat je er doorheen zit.

Personal training met mij betekent dat ik een uur lang aan je zijde sta. Het trainingsschema stemmen we af op jouw persoon en lichaam. We bouwen testmomenten in om te kijken of je nog op schema zit en of je jouw gewenste resultaten bereikt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of mail, dan kunnen we samen een persoonlijk plan opstellen.

Persoonlijke begeleiding

Als personal trainer kijk ik samen met jou naar je doelstellingen. Wat wil je precies en binnen welk tijdsbestek? Samen stemmen we belastbaarheid en belasting op elkaar af. Zowel een hoge, als lage belasting leiden tot geen enkel resultaat.

Om een optimaal resultaat te bereiken kijken we samen naar:

Voeding
Als je serieus aan de slag wil met je lijf, speelt voeding een essentiële rol. De juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden zijn allesbepalend voor het resultaat. Eet je te veel dan staat dit de gewenste resultaten net zo hard in de weg als bij een te lage calorie-inname of bij een voedingspatroon met te weinig variatie.
Doelstellingen
Jouw doelstellingen formuleren we SMART. Dit wil zeggen dat ze Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden zijn. Op die manier kunnen we de resultaten goed in kaart brengen. Samen bewaken we zo de voortgang.
Niveau
Personal Training is voor iedereen. Dus ook voor mensen die zelden of nooit aan sport hebben gedaan. Samen houden we in de gaten wat jouw lijf aankan. Het gaat immers om training, niet om roofbouw!

Voor wie is personal training?

De bedoeling van persoonlijke begeleiding is dat je iemand leert om te gaan met beweging, ademhaling, ontspanning en mindset. Afhankelijk van wat en waar iemand staat en wil bereiken om tot een goed resultaat komen.

Voor mensen die sneller resultaat willen, geen groepsmensen zijn of gewoon het prettiger vinden om een op een te werken.

Persoonlijke benadering

In mijn ogen is een goede begeleiding en vakkennis van de instructeur veel belangrijker dan de hoeveelheid apparaten er in een sportcentrum staan. In grote centra loopt het ledental vaak op tot enkele duizenden mensen.

In deze grote centra is het vaak onmogelijk om mensen een persoonlijke begeleiding aan te bieden, maar veel mensen zijn hier wel opzoek naar tijdens het trainen. Als een trainer één op één met iemand bezig, dan kan hij/zij continu bijsturen en ondersteunen waar nodig is.

Waarom personal training?

Vandaag de dag wordt steeds vaker de nadruk gelegd op bewegen. Deze ontwikkeling juich ik alleen maar toe, want steeds meer mensen vinden hun weg naar de sportschool en een gezondere leefstijl. Jammer is dat veel mensen zich laten verleiden door sportscholen die er mooi uitzien en vooral veel vierkante meters sportaccommodatie hebben.